Mea hoʻomaka māmā

Mea hoʻomaka māmā

I loko o ka ʻōnaehana photocurable, e komo pū ana i ke kolu UV, ka uhi ʻana o UV, ka inika UV, a me nā mea ʻē aʻe, hiki ke hoʻololi kemika ma hope o ka loaʻa ʻana a i ʻole ka hoʻomoʻa ʻana i ka ikehu o waho, a decompose i loko o nā radical manuahi a i ʻole nā ​​​​cations, pēlā e hoʻoulu ai i ka hopena polymerization.

ʻO nā photoinitiators nā mea hiki ke hana i nā radical manuahi a hoʻomaka hou i ka polymerization ma o ka hoʻomālamalama.Ma hope o ka hoʻomālamalama ʻia ʻana o kekahi mau monomer, hoʻopaʻa lākou i nā kiʻi kiʻi a hana i kahi kūlana hoʻohauʻoli M* : M+ HV →M*;

Ma hope o ka homolysis o ka mole i ho'āla ʻia, hana ʻia ka radical manuahi M*→R·+R '·, a laila hoʻomaka ka monomer polymerization e hana i ka polymer.

ʻO ka ʻenehana hoʻōla hoʻoheheʻe ʻana he ʻenehana hou ʻo Energy Saving a me Environmental Protection, i hoʻomālamalama ʻia e ke kukui ultraviolet (UV), electron beam (EB), kukui infrared, ʻike maka, laser, fluorescence kemika, a me nā mea ʻē aʻe, a hoʻokō piha i ka "5E" nā hiʻohiʻona: Efficient, Enabling, Economical, Energy Saving, and Environment Friendly. No laila, ua kapa ʻia ʻo "Green Technology".

ʻO Photoinitiator kekahi o nā mea koʻikoʻi o nā mea hoʻopili paʻi kiʻi paʻi, kahi mea koʻikoʻi i ka hoʻōla ʻana.

Ke hoʻouluʻia ka photoinitiator e ke kukui ultraviolet, hoʻopau ia i ka ikehu o ke kukui a māhele iʻelua radical free radical, e hoʻomaka ana i ka polymerization kaulahao o ka resin photosensitive a me ka mea hoʻoheheʻe ikaika, e hoʻohui i ke keʻa a paʻa. Loaʻa i ka photoinitiator nā hiʻohiʻona o ka wikiwiki, palekana kaiapuni a me ka mālama ikehu.

Hiki i nā molekele hoʻomaka ke komo i ka mālamalama i ka ʻāpana ultraviolet (250 ~ 400 nm) a i ʻole ʻāpana ʻike ʻia (400 ~ 800 nm). Ma hope o ka ʻohi ʻana i ka ikehu māmā a pololei ʻole paha, hoʻololi ka molekele hoʻomaka mai ka mokuʻāina i ka mokuʻāina hoʻohiwahiwa, a laila i ka mokuʻāina triplet hauʻoli ma o ka hoʻololi intersystem.

Ma hope o ka hauʻoli ʻana o ka mokuʻāina singlet a i ʻole triplet ma o ka monomolecular a i ʻole bimolecular chemical reaction, hiki i nā ʻāpana hana hiki ke hoʻomaka i ka polymerization monomer hiki ke lilo i nā radical manuahi, cation, anions, etc.

Wahi a nā ʻano hana hoʻomaka ʻokoʻa, hiki ke hoʻokaʻawale ʻia nā photoinitiators i loko o ka free radical polymerization photoinitiator a me ka cationic photoinitiator, ma waena o ka free radical polymerization photoinitiator ka mea i hoʻohana nui ʻia.

 


Ka manawa kau: Apr-08-2021